Een betere toekomst voor kansarme Indonesische kinderen

Basisschool Mutiarah Indah

BASISSCHOOL MUTIARAH INDAH

Stichting Sulaweesjes zet zich in voor kansarme kinderen die verstoten zijn en kinderen wiens ouders geen geld hebben om schoolkosten en bijkomstigheden als uniform en materialen te betalen. Sinds 2012 is Stichting Sulaweesjes zich gaan inzetten voor de verbetering van Basisschool Mutiarah Indah in Tangerang.

In Tangerang en de regio daaromheen zijn weinig mogelijkheden voor scholing. De meeste kinderen moeten een flink eind reizen met de bus om bij de basisschool of voortgezet onderwijs te komen. Voor de doelgroep waarvoor wij de basisschool bouwen is reizen geen optie in verband met de hoge reiskosten. Daarnaast worden zij niet eens toegelaten op de meeste scholen omdat zij behoren tot een etnische minderheid en christelijk zijn.

De school biedt momenteel 40 kinderen onderwijs. En zal uiteindelijk aan 120 kinderen onderwijs bieden verdeeld over 6 klassen. Onlangs is een nieuw gebouw gerealiseerd, Stichting Sulaweesjes maakt zich sterk om het onderwijs blijven te verbeteren, zo werken we o.a. nog aan extra toiletten, een bibliotheek, een lerarenkamer en een speeltuintje.

De basisschool beschikt over leerkrachten die goede onderwijskwaliteiten hebben en die gespecialiseerd zijn in de omgang met kinderen die extra aandacht nodig hebben. De kinderen die naar deze basisschool gaan zullen namelijk ook extra aandacht nodig hebben voor hun persoonlijke problematiek die onder andere veroorzaakt kan zijn door verwaarlozing en traumatische ervaringen.

Onze lokale partner Stichting Yayasan Anugerah Mutiarah Bangsa (wat vrij vertaald “Stichting Parels van Indonesië” betekent) heeft in 1999 een kleuterschool gebouwd in Tangerang. Nu, een aantal jaren later is gebleken dat er nauwelijks sprake is van vervolgonderwijs (basisonderwijs) voor deze kinderen, hebben wij besloten onze handen ineen te sluiten en deze fragiele groep een perspectief te geven op een betere toekomst door onderwijs en persoonlijke aandacht. Een fijne basisschool waar ook voldoende ruimte is om te spelen.

REALISATIE NIEUWE SCHOOLGEBOUW

DE NIEUWE SCHOOL IS GEBOUWD...

Maar er is nog genoeg te doen!

nogtedoen2017-1
We willen het dak van het oude schoolgebouw vervangen, deze is momenteel bedekt met oude asbestplaten.

nogtedoen-2017-2
Het oude schoolgebouw zal na het vervangen van het dak, gaan dienen als lerarenkamer en bibliotheek. Dit laatste is een staatsverplichting voor basisscholen in Indonesië. (zo hoeven de kindjes niet meer op de grond te lezen)

nogtedoen-2017-3
En zouden we graag de kindjes op een deugdelijk en schoon toilet hun behoefte laten doen!

Stichting Sulaweesjes zet zich in voor educatie.
Waarom educatie? Educatie bied een beter toekomst op langere termijn.
Het zijn de bouwstenen voor persoonlijke- maar ook economische groei van het land.

 

STEUN ONS

LOCATIE