Een betere toekomst voor kansarme Indonesische kinderen

Basisschool Mutiarah Indah

BASISSCHOOL MUTIARAH INDAH

Het verhaal van Basisschool Mutiarah Indah begon in 2012, met slechts een handvol leerlingen en een visie om een ​​inspirerende leeromgeving te creëren voor kansarme kinderen. Negen jaar zijn verstreken sinds dat bescheiden begin, en vandaag de dag schittert onze school in het Indonesische onderwijssysteem.

In Tangerang en de regio daaromheen zijn weinig mogelijkheden voor scholing. De meeste kinderen moeten een flink eind reizen met de bus om bij de basisschool of voortgezet onderwijs te komen. Voor de doelgroep waarvoor wij de basisschool bouwen is reizen geen optie in verband met de hoge reiskosten. Daarnaast worden zij niet eens toegelaten op de meeste scholen omdat zij behoren tot een etnische minderheid en christelijk zijn.

In 2015 werd een nieuw hoofdstuk ingeluid met de officiële opening van ons schoolgebouw, een mijlpaal die het begin markeerde van een periode van groei en bloei. Nu, negen jaar later, biedt onze school onderwijs aan 105 leerlingen verdeeld over 6 leerjaren.

Het lesprogramma omvat diverse vakken, zoals de Indonesische taal, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek, engels, godsdienst en creatieve vakken zoals muziek, handvaardigheid en lichamelijke opvoeding. Elk vak draagt bij aan de algehele ontwikkeling van onze leerlingen, waarbij we niet alleen hun academische vaardigheden verbeteren, maar wordt er ook aandacht besteed aan sociale vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en omgaan met emoties.

Op onze school werken zeven enthousiaste en gekwalificeerde leerkrachten, allemaal toegewijd aan onze leerlingen en het onderwijs. Elke klas heeft een leerkracht die zich volledig inzet om elke leerling te begeleiden. We waarderen de diversiteit van onze leerlingen en benaderen het onderwijs met een onderzoekende instelling, gericht op de beste aanpak die past bij de individuele behoeften van elke leerling.

Met groei komen uitdagingen. Momenteel hebben we een wachtlijst vanwege beperkte ruimte. We hopen dit aan te pakken door in de komende jaren extra klaslokalen te realiseren, zodat we alle kinderen die zich willen inschrijven, onderwijs kunnen bieden.

Basisschool Mutiarah Indah blijft een waardevolle speler in het Indonesische onderwijslandschap, een plek waar elke leerling kan gedijen en waar de toekomst wordt gevormd met liefde, toewijding en een diep geloof in het potentieel van elk kind.

Onze lokale partner Stichting Yayasan Anugerah Mutiarah Bangsa (wat vrij vertaald “Stichting Parels van Indonesië” betekent) heeft in 1999 een kleuterschool gebouwd in Tangerang. Nu, een aantal jaren later is gebleken dat er nauwelijks sprake is van vervolgonderwijs (basisonderwijs) voor deze kinderen, hebben wij besloten onze handen ineen te sluiten en deze fragiele groep een perspectief te geven op een betere toekomst door onderwijs en persoonlijke aandacht. Een fijne basisschool waar ook voldoende ruimte is om te spelen.

REALISATIE NIEUWE SCHOOLGEBOUW

DE NIEUWE SCHOOL IS GEBOUWD...

Maar er is nog genoeg te doen!

nogtedoen2017-1
We willen het dak van het oude schoolgebouw vervangen, deze is momenteel bedekt met oude asbestplaten.

nogtedoen-2017-2
Het oude schoolgebouw zal na het vervangen van het dak, gaan dienen als lerarenkamer en bibliotheek. Dit laatste is een staatsverplichting voor basisscholen in Indonesië. (zo hoeven de kindjes niet meer op de grond te lezen)

nogtedoen-2017-3
En zouden we graag de kindjes op een deugdelijk en schoon toilet hun behoefte laten doen!

Stichting Sulaweesjes zet zich in voor educatie.
Waarom educatie? Educatie bied een beter toekomst op langere termijn.
Het zijn de bouwstenen voor persoonlijke- maar ook economische groei van het land.

 

STEUN ONS

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *