Een betere toekomst voor kansarme Indonesische kinderen

Vaak gestelde vragen

Hoe kunnen jullie controleren dat het geld wat in Nederland gedoneerd wordt ook echt goed terecht komt?

Wij werken samen met een lokale stichting uit Indonesië (Anugerah Mutiara Bangsa), onze projectpartner. Deze projectpartner controleert voor ons de uitgaven ten behoeve van het schoolproject. Bijvoorbeeld of het schoolgeld van de kinderen daadwerkelijk betaald wordt, dat de bedragen kloppen en of de kinderen uiteindelijk ook naar school gaan. Zij verzamelen voor ons de schoolrapporten die wij weer naar de Nederlandse donateurs opsturen.

Gaan jullie zelf ook regelmatig naar Indonesië, en betaalt de stichting dit dan?

Het streven is om elk jaar minimaal 1 keer naar Indonesië af te reizen om de projecten te bezoeken. Het is voor ons belangrijk om met eigen ogen te kunnen zien wat er gebeurd met onze bijdragen. Ook praten met de kinderen en begeleiders is erg belangrijk om zo weer nieuwe ideeën op te doen. De kosten van deze reizen zijn niet voor de stichting, wij betalen alle reiskosten zelf. We zien het als onze vakantie, en vakantie betaal je altijd zelf!

Hoe worden kinderen voor jullie studieprojecten geselecteerd?

Onze projectpartner selecteert de kinderen die in aanmerking komen. Dit doet hij door de kinderen thuis bij hun families te bezoeken en een interview af te nemen. Hierna beoordeelt hij/zij of de kinderen daadwerkelijk in aanmerking komen voor het studieproject. Dit is afhankelijk van de financiële situatie van het gezin en de motivatie van het kind zelf.

Maakt de stichting veel onkosten?

Nee, gelukkig niet! Als stichting werken wij alleen met vrijwilligers en beschikken we over een brede variatie aan vaardigheden binnen onze vrijwilligers. Zo is er bijvoorbeeld een vrijwilliger die vloeiend Indonesisch spreekt en voor ons de contacten onderhoudt (en zelf de telefoonkosten voor haar rekening neemt!), een vrijwilliger die als boekhouder zorgdraagt voor de financiën, een grafisch vormgever, en organisatorische wonders die samen met het bestuur activiteiten bedenken, plannen en uitvoeren. Tevens worden kosten voor drukwerk, papier etc. gesponsord.

Hoe kan ik helpen?

Dat kan op verschillende manieren! U kunt ons financieel steunen door vaste sponsor te worden van een kind dat hierdoor naar school kan gaan en een vak kan gaan leren. Ook is een eenmalige donatie mogelijk en zijn er nog een tal van mogelijkheden meer. Bekijk alle mogelijkheden hier.

U kunt ons ook helpen door activiteiten te genereren. Zo zijn wij bijvoorbeeld altijd op zoek naar partners voor onze fondswervingsacties. Hierbij kunt u denken aan scholen die een sponsorloop of iets dergelijks willen organiseren voor een goed doel. Wij brengen de basisschoolkinderen uit Nederland dan in contact met de basisschoolkinderen van de basisschool in Tangerang. Maar ook een 1/2/3/4-daagse sponsorloop van een groep mensen die nog een goed doel zoeken om zich aan te verbinden zijn van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Waaraan is het meeste behoefte binnen uw projecten?

Wij focussen ons op het onderwijs voor alle kinderen. Omdat wij van mening zijn dat onderwijst het verschil gaat maken voor deze kinderen in hun toekomstige leven. Het is natuurlijk heel leuk als we de kinderen een keer een uitje cadeau doen, maar zolang we nog kinderen hebben die wachten op een plek in het studiefonds gaan deze voor.