Een betere toekomst voor kansarme Indonesische kinderen

Eindejaarsbericht 2020

Het jaar 2020 loopt ten einde, een goed moment om terug te kijken en een blik voorwaarts te richten..

Onze activiteiten hebben dit jaar nagenoeg stil gelegen door de beperkingen in verband met het Corona virus en heeft het jaarlijkse bezoek aan Indonesië door voorzitter Nancy de Werd geen doorgang kunnen vinden.

Ook Basisschool Mutiarah Indah is hard geraakt door de corona-pandemie en de lock-down die daarop volgde. Sinds de Indonesische regering de noodtoestand heeft afgekondigd, zijn alle scholen gesloten. Dit betekent dat onze leerlingen thuis lessen moeten volgen. Om hier vorm aan te kunnen geven hebben docenten een WhatsApp-groep opgezet in samenwerking met de ouders. De docent levert studiemateriaal en opdrachten aan, in de vorm van foto’s via de WhatsApp groep. De leerlingen voeren de opdrachten uit en sturen hiervan foto’s naar hun docent, deze kan de resultaten vervolgens beoordelen. Voor ouders die niet beschikken over een telefoon of internet verbinding wordt lesmateriaal beschikbaar besteld dat zij kunnen ophalen op vooraf afgesproken tijden. 

Momenteel mogen nog niet alle basisscholen in Tangerang open en wacht Basisschool Mutiarah Indah op instructies, richtlijnen en voorschriften vanuit de overheid, om komend schooljaar weer lessen te kunnen geven op school. Kortom, een moeilijke en onduidelijke periode die voorlopig nog niet voorbij is. Maar we blijven positief!

We zijn blij te kunnen mededelen dat geen van onze leerlingen, hun ouders of docenten besmet zijn geraakt met het virus. 

Namens het bestuur van Stichting Sulaweesjes wensen wij U, in deze bijzondere tijd mooie feestdagen en een gezond 2021!