Een betere toekomst voor kansarme Indonesische kinderen

Tocht met een missie 2018: zon en regen

Zondag 27 mei was weer de jaarlijkse tocht met een missie. Deze fietstocht wordt elk jaar vanuit de parochie in Heesch georganiseerd voor een goed doel. Er waren weer routes uitgezet van 30 en 45 km. Er was voor de 160 deelnemers een stralende dag voorspeld met alleen maar zon. De route leidde o.a. door het mooie Herperduin. In Berghem en Oss werden de fietsers helaas toch verrast door een fikse regenbui. Na de koffie in Berghem of soep en een pannenkoek in Oss, hervatten zij echter vol goede moed de tocht, om bij de Eijnderic in Heesch weer te eindigen.

Dit jaar was het goede doel de Stichting Sulaweesjes. Deze stichting zet zich sinds 2012 in voor de bouw en verbetering van een basisschool op Java, Indonesië. Deze basisschool Mutiara Indahin Tangerang biedt onderwijs aan 40 kinderen en men wil dit uitbreiden naar 120 kinderen. Nancy de Werd is het bekende Heesche gezicht van deze stichting. Zij bezoekt enkele keren per jaar het project in Indonesië om zich er persoonlijk van te vergewissen dat alles naar de wens van de stichting verloopt. Bij de lunchpost in Oss konden deelnemers kennismaken met haar en haar enthousiasme. Ook konden ze genieten van de zelfgemaakte spekkoek en kroepoek. Menig fietser wikkelde zich ook nog in de mooie gebatikte stoffen die Nancy en haar vrijwilligsters te koop aanboden. Uiteraard was alles voor het goede doel.

De opbrengst van de fietstocht was maar liefst €1582,88. De verkoop van stoffen en tasjes deed daar nog een schepje bovenop. Een prachtig totaalbedrag, mede te danken aan de sponsering door de Jumbo en drukkerij Wihabo. De fietsers konden met hun deelnemerskaart meedingen naar twee mooie fietspakketten ter beschikking gesteld door Fietsplezier uit Heesch.

De opbrengst van de Tocht met een Missie wordt geheel gebruikt voor de aanschaf van leermiddelen en om de kwaliteit van het onderwijs nog meer te verhogen.

Bericht via: MooiBernheze

Update: Zoals bovenstaand bericht al vermeld zal de opbrengt geheel gebruikt worden voor de aanschaf van leermiddelen. Met trots en dankbaarheid kunnen wij mededelen dat wij met de opbrengst computers hebben kunnen aanschaffen voor onzeleerlingen. Eindelijk computerles!!!! Wat een blijdschap! Enorm bedankt voor het vertrouwen werkgroep Tocht met een Missie!